Angajații Spitalului de psihiatrie Săpoca s-au răsculat împotriva noului manager

Spitalul din Săpoca, Buzău. Foto: Vrancea24.ro

Zeci de angajați ai Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca protestează în curtea unității medicale și cer demisia managerului interimar, Cristina Păun.

La protestul din curtea spitalului participă doar unii medici și personalul TESA, iar siguranța pacienților și activitatea medicală – într-o instituție cu un trecut recent teribil – nu au fost afectate.

Angajații spitalului de psihiatrie îl așteaptă pe ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, să calmeze situația. Tătaru a făcut o vizită la Săpoca și în 4 mai, însă atunci a decis menținerea în funcție a Cristinei Păun.

Jurnalul de Buzău scrie că peste 150 de angajați ai spitalului Săpoca au înaintat un memoriu Ministerului Sănătății prin care își vor da demisia dacă Păun nu este revocată din funcție.

În replică, managerul spitalului a avertizat personalul medical că încalcă prevederile stării de alertă și a sunat la Poliție. Echipajul chemat de Cristina Păun nu a putut intra în spital, după ce polițiștilor li s-a luat temperatura și s-a stabilit că nu corespunde normelor impuse prin măsurile de prevenire a răspândirii COVID 19, mai scrie sursa citată.

Angajații spitalului spun că managerul interimar are două dosare penale deschise pentru fapte comise pe când era directorul economic al instituției medicale, funcție din care a fost demisă.

Mai mult, de când a fost numită în fruntea spitalului, Păun ar fi făcut mai multe achiziții suspecte, mai acuză medicii spitalului de psihiatrie.