Angajații ar putea primi două noi tipuri de tichete

Angajatorii vor putea acorda salariaților, prin lege, două noi tipuri de tichete sau bonuri valorice, pe lângă cele existente deja, potrivit Profit.ro.

În acest moment, prin lege, se pot acorda salariaților tichete de masă, tichete de creșă, tichete-cadou și vouchere de vacanță. Un proiect de lege care urmează să intre în dezbatere în Parlament dorește să adauge și tichete pentru sport și cultură.

Inițiatorii legii spun că e nevoie de tichete pentru sport, întrucât „au ca scop menținerea capacității de muncă a angajaților sau refacerea ei prin stimularea achiziționării de echipament sportiv, achitării tarifelor ședințelor sau abonamentelor la săli de sport, baze sportive, cluburi de fitness etc”. Intră aici inclusiv ședințe de gimnastică terapeutică.

Dacă legea va intra în vigoare, angajatorii vor putea oferi un tichet valoric lunar de până la 300 de lei pentru activități sportive.

În ceea ce privește tichetele culturale, acestea vor putea fi folosite pentru achiziționarea de bilete la spectacole, concerte, muzee, târguri și expoziții permanente sau itinerante, parcuri tematice, inclusiv destinate copiilor, precum și cărți, manuale școlare, albume muzica sau filme.

Legea spune că se poate acorda până la 150 de lei lunar sau ocazional, până la 300 de lei.

În prezent, cele mai așteptate tichete de bugetari sunt cele de vacanță. Până acum, la privat, se pot acorda unui angajat, într-un an fiscal, până la 6 salarii de bază minime brute pe țară.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.