Angajații CFR Călători intră în grevă timp de o lună

trenuri anulate tren cfr călători
FOTO: Facebook/CFR Calatori

Activitatea CFR Călători va fi paralizată, timp de 4 săptămâni, începând cu mijlocul lunii septembrie, de o grevă a tuturor angajaților, dar și a mecanicilor de locomotivă.

La protest participă toate mișcările sindicale importante din domeniul feroviar, precum Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, Federația Mecanicilor de Locomotivă și Federația Națională Drum de Fier.

Angajații CFR Călători cer investiții urgente. Vor fi pichetări zilnice în fața Ministerul Transporturilor, în fața Parlamentului, Guvernului și în fața Ministerului de Finanțe.

Mecanicii de locomotivă, șefii de tren, conductorii și revizorii de vagoane vor intra în grevă tehnică începând cu 16 septembrie. Aceștia reclamă faptul că nu mai sunt bani nici măcar pentru piese de schimb.

CFR are, în prezent, aproape 600 de locomotive defecte. Sindicaliștii sunt nemulțumiți că directorul general al CFR Călători dispune doar reduceri de costuri, în timp ce situația căilor ferate române este deplorabilă.

„Practic, nu mai avem cu ce circula. Iar salariaţii CFR Călători au decis să protesteze şi să arate aceste lucruri. Este inadmisibil şi pentru noi, şi pentru călătorii români, să nu ni se asigure materialul rulant necesar. Călătorii nu pot fi transportaţi unde doresc, în condiţii de confort, mulţi rămân pe jos, merg în picioare, vin plângând că nu găsesc locuri şi tot aşa. Există o situaţie critică, iar statul trebuie să înţeleagă că este singurul acţionar”, a declarat Rodrigo Gabriel Maxim, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR), citat de Agerpres.

Mai jos puteți urmări reportajul GreatNews despre bariera manuală de la Gara Obor din București, barieră ce datează din anul 1903.