Angajări la Catedrala Mântuirii Neamului. Plata la „prețul pieței” și o „binecuvântare specială”

Catedrala Mântuirii Neamului. Foto: Patriarhia.ro

Direcția care se ocupă de monumente și construcții bisericești din cadrul Patriarhiei Române anunță că este în căutarea de persoane care doresc să „sprijine realizarea Catedralei Naționale”.

Potrivit agenției de presă a Bisericii Ortodoxe Române, Basilica.ro, anunțul se adresează atât firmelor de profil cât și persoanelor fizice doritoare să se angajeze pentru a lucra pe șantierul Catedralei.

„Membrii echipei desemnate de Patriarhia Română pentru coordonarea lucrărilor de la șantierul Catedralei Naționale aduc la cunoștință că, în etapa actuală, este necesară completarea echipelor de lucrători cu următoarele specializări: zidari, dulgheri și fierari betoniști, precum și cu muncitori necalificați”, se arată în anunțul Patriarhiei.

De asemenea, Biserica Ortodoxă face precizarea că „toți cei care vor sprijini în timp util aceste lucrări vor fi plătiţi la preţul pieţei de muncă şi vor primi o binecuvântare specială cu ocazia oficierii slujbei de sfințire a Altarului Catedralei Naționale programată la 25 noiembrie 2018”.

La jumătatea lunii septembrie, Primăria Sectorului 1 a anunțat că alocă 10 milioane de lei pentru construcția Catedralei Mântuirii Neamului. Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat pe 26 iulie, în cadrul unui proiect de rectificare bugetară, suplimentarea cu aproximativ două milioane de euro a sumei destinate Catedralei Mântuirii Neamului, după ce la începutul anului au fost alocaţi peste 3 milioane de euro pentru acest obiectiv.

La sfârșitul lui septembrie și Primăria Sectorului Sectorului 2 a anunțat că alocă 3 milioane de lei pentru acest proiect. Potrivit Antena3.ro, până în luna mai a acestui an s-au cheltuit aproximativ 80 de milioane de euro, însă până la momentul sfințirii se vor mai cheltui încă alți 10 milioane de euro pentru acoperiș, uși, ferestre și pentru crucile de pe cupole.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.