Andreea Răducan a fost primită printre legendele gimnasticii mondiale

Andreea Răducan FOTO: Facebook
Andreea Răducan FOTO: Facebook

Fosta gimnastă Andreea Răducan, multiplă medaliată la competiții internaționale de gimnastică și președintele Federației Române de Gimnastică, va fi inclusă în Galeria Celebrităților din Gimnastică.

Evenimentul va avea loc în 19 mai, la Oklahoma City, în Statele Unite ale Americii.

”Ce bucurie poate fi mai mare decât atunci când munca și performanțele îți sunt răsplătite. Sunt extrem de bucuroasă să mă aflu alături de cei mai buni gimnaști ai lumii din toate timpurile. Introducerea mea în International Gymnastics Hall of Fame înseamna pentru mine excelență și istorie. Este un bun moment pentru a mulțumi încă o dată tuturor celor care mi-au fost alături și au crezut în mine. Sunt recunoscătoare și vă mulțumesc încă o dată!”, a spus Andreea Răducan, care s-a născut în urmă cu 34 de ani, la Bârlad.

Alături de Andreea Răducan, în Hall of Fame vor fi incluși și gimnaștii americani Nastia Liukin și Paul Hamm. De asemenea, la gală va participa și rusul Alexei Nemov, care fost invitat în Galeria Celebrităților din Gimnastică anul trecut, însă atunci nu a putut să fie prezent.

De numele Andreei Răducan se leagă o amintire nu tocmai plăcută, gimnasta din România pierzând medalia olimpică de aur la individual compus, la Sydney, în 2000, după ce a fost testată pozitiv la un control antidoping. Sportiva din România luase un banal Nurofen.

Are în palmares două medalii olimpice, ambele cucerite la ediția din Australia, cât și cinci titluri mondiale.

Andreea Răducan s-a retras din sport în anul 2002.

În Gymnastics Hall of Fame, muzeu memorial al gimnaștilor celebri fondat în 1972, sunt prezenți mai mulți reprezentanți ai României.

Nadia Comăneci, Simona Amânar, Daniela Silivaș, Ecaterina Szabo, Teodora Ungureanu, cât și Octavian Bellu și Bela Karolyi au fost incluși de ani buni în Galeria Celebrităților de la Oklahoma City.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.