Andreea Bălan: „Referendum inutil. Dragostea și familia nu se scriu în legi”

Andreeea Bălan
Andreeea Bălan

Andreea Bălan a transmis un mesaj video prin care spune că clar că nu va participa la referendumul pentru familia tradițională.

„Eu susțin egalitatea, eu susțin iubirea. Eu cred că nu alegi pe cine iubești. Trebuie să mergi acolo unde te duc sufletul și iubirea, pentru că altfel nu vei fi fericit.

Din acest motiv consider că acest referendum este inutil, pentru că dragostea și familia nu se scriu în legi. Eu vreau ca oamenii să fie liberi să iubească pe cine doresc.

Eu nu voi merge la vot pentru că iubirea nu se votează”, spune Andreea Bălan într-o înregistrare postată pe pagina sa de Facebook.

Andreea Bălan: „Mi-aș dori ca fiecare om să poată iubi în liniște”

Andreea Bălan este o susținătoare a comunității LGBT și a participat în ultimii ani la Gay Pride. De asemenea, artista nu s-a ferit să poarte un dialog cu persoanele care au fost critice la adresa ei, subliniind că „militează pentru toleranță de orice fel, religioasă, etnică și de orientare sexuală”.

„Fiecare din noi e făcut din iubire. Aşa am ajuns să ne naştem şi să trăim. Niciun om nu merită să trăiască fără iubire, fără să poată iubi şi să fie iubit. Ne naştem în familii şi fără o familie în jurul nostru, nu avem o copilărie fericită.

Tocmai de-asta suntem la fel şi mai târziu. Avem nevoie de o familie pentru a fi fericiţi. Eu am găsit fericirea şi am cea mai minunată familie.

Şi mi-aş dori ca fiecare om gay, lesbi, bisexual sau transsexual să poată iubi în linişte şi pace, să poată avea o familie şi să nu existe nimeni care să îi spună ce trebuie să facă, nimeni care să îl judece şi nimeni care să ne separe în funcţie de oamenii pe care îi iubim.

Iubirea ne uneşte pe toţi. Vă iubesc şi vom lupta împreună pentru iubire, nu sunteţi singuri pe drumul ăsta“, a scris Andreea Bălan pe Facebook, după Gay Pride din 2016.

Andreea Bălan a devenit cunoscută în formația Andre, în care a făcut un duet cu Andreea Antonescu. Cele două au primit în 2002 patru discuri de platină și unul de aur pentru cele 1,5 milioane de albume vândute.

În același an și-a lansat cariera solo. Andreea Bălan este căsătorită cu actorul George Burcea din 2017. Cei doi au împreună o fetiță.