Anchetă uriașă a DNA ce vizează corupția din vămi. Un șef de vamă, printre suspecți

FOTO: Poliția de Frontieră/Facebook
FOTO: Poliția de Frontieră/Facebook

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași realizează astăzi percheziții în 162 de locații în cadrul unui dosar ce vizează corupția din vămi, anunță DNA într-un comunicat de presă.

Cele 162 de locații sunt o instituție publică, domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale situate în județele Iași, Suceava, Botoșani, Ilfov, Ialomița, Arad, Sibiu și municipiul București.

Procurorii fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție, infracțiuni la regimul vamal (cu un prejudiciu estimat la acest moment de aproximativ 58 de milioane de lei) și evaziune fiscală, comise în perioada ianuarie 2022 – prezent.

Potrivit G4media.ro, printre cei vizați de anchetă este și șeful biroului vamal Iași.

În total, procurorii suspectează 9 funcționari vamali din cadrul Direcției Regionale Vamale Iași. Aceștia sunt bănuiți că au protejat activitățile ilegale a 14 firme care importau din Turcia haine și parfumuri contrafăcute.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.