Poștași bănuiți că nu au livrat corespondența de lene, anchetați de Poliție

poșta română angajări poșta română locuri de muncă
Poșta Română. Foto: Poșta Română

Mai mulți poștași din Sebeș, județul Alba, sunt bănuiți că nu au mai livrat corespondența de lene și că au semnat în locul persoanelor la care ar fi trebuit să ajungă scrisorile.

Din cercetările polițiștilor rezultă că, în perioada ianuarie 2018 – iunie 2019, poștașii nu ar fi înmânat destinatarilor corespondența expediată de către instanțele de judecată din municipiul Alba Iulia și ar fi semnat, în fals, în numele destinatarilor, dovezi și borderouri de livrare, primele fiind expediate ulterior instanțelor de judecată.

Joi, 27 iunie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au realizat 16 percheziţii pe raza municipiului Sebeș și 7 pe raza a 5 comune arondate municipiului Sebeș.

Perchezițiile s-au desfășurat la două puncte de lucru ale Poștei Române, precum și la domiciliile a 21 de actuali sau foști angajați ai acesteia, care sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și fals intelectual.

Persoanele vizate de anchetă au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Poșta Română a emis un comunicat de presă în care arată că, în paralel cu ancheta polițiștilor, Corpul de Control al Directorului General al companiei a demarat investigaţii pentru a stabili dacă suspiciunile îndreptate împotriva angajaţilor Poştei Române se confirmă sau nu.

„Fiecare angajat este direct răspunzător pentru modul în care îşi desfăşoară activitatea şi în care îşi îndeplineşte atribuţiile în conformitate cu fişa postului. Dacă suspiciunile vor fi confirmate, se vor lua măsuri drastice împotriva angajaţilor care au dovedit neglijenţă în serviciu. Conducerea Poştei Române susţine toate demersurile organelor de cercetare şi va pune la dispoziţie toate documentele solicitate de autorităţile abilitate ale statului”, se mai arată în comunicat.