Anchetă la un liceu, după ce eleve de 15 ani ar fi mimat sexul oral la Balul Bobocilor

Colegiului Tehnic de Comunicații „Augustin Maior” FOTO: mapio.net
Colegiului Tehnic de Comunicații „Augustin Maior” FOTO: mapio.net

Conducerea Colegiului Tehnic de Comunicații din Cluj a început o anchetă, după ce pe Facebook au apărut imagini de la un bal al bobocilor în care mai multe eleve ar fi mimat sexul oral, potrivit ActualdeCluj.ro.

Directorul colegiului, Doina Angela Roșca, a declarat că în numele instituției nu a fost organizat niciun bal al bobocilor. De asemenea, a asigurat că la manifestare, „sub nicio formă”, nu a participat niciun cadru didactic.

În schimb, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Cluj susțin că este responsabilitatea școlilor ca balurile bobocilor să se desfășoare în condiții optime.

„Printr-o adresă transmisă unităţilor de învăţământ, încă din anul 2015, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj reaminteşte conducerilor unităţilor de învăţământ că este responsabilitatea acestora de a verifica toate aspectele legate de desfăşurarea unui eveniment al şcolii într-o altă locaţie decât cea a unităţii, atunci când aprobă o astfel de manifestare.

În acest context, mesajul conducerii ISJ viza atât verificarea spaţiului în care se desfăşoară activitatea, cât şi măsurile de siguranţă a elevilor, cu accent pe numărul cadrelor didactice/adulţilor însărcinaţi cu supravegherea minorilor, astfel încât aceste evenimente să fie unele ale bunei dispoziţii şi decenţei specifice calităţii de elev. Astfel, decizia de a organiza aceste tipuri de evenimente aparţine conducerii unităţilor de învăţământ, cu asigurarea condiţiilor optime”, transmite ISJ Cluj.

Imaginile, care s-au viralizat pe internet și au provocat reacții critice, au fost comentate și de șeful Inspectoratului Județean Școlar, Valentin Cuibus.

„Ce pot să vă spun sigur este că reprezentanții acestei școli n-au avut absolut nicio legătură cu această petrecere. Nici diriginții și nici alți profesori nu s-au ocupat de organizare și nici nu au participat la acest eveniment. Directoarea Angela Roșca mi-a comunicat că se face o anchetă la nivel de școală.

Am înțeles că părinții s-ar fi implicat în organizare. Nici măcar cei din consiliul elevilor nu-și asumă evenimentul”, a comentat Cuibus pentru Actual de Cluj. El a mai adăugat că a constatat, de ani de zile, că într-un mediu privat, într-un club privat, școala nu poate asigura paza și ordinea, astfel că uneori mai poate scăpa situaţia de sub control.

Balul Bobocilor de la Colegiului Tehnic de Comunicaţii „Augustin Maior” Cluj-Napoca a avut loc pe 20 octombrie, într-un club situat în zona complexului studenţesc Hașdeu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.