Anchetă după ce un elev a primit 2 la purtare pentru că a criticat un clip în care apare o profesoară

Profesoara elevului este cea în rochie galbenă
Profesoara elevului este cea în rochie galbenă

Corpul de control al ministrului Educației a început o anchetă la Colegiul „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Buzău. Un elev care a primit nota 2 la purtare a câștigat în primă instanță anularea deciziei pe care a luat-o comisia de disciplină a liceului.

Întreaga poveste a început la sfârșitul lui 2018. Un elev în clasa a XI-a a criticat-o pe profesoara lui de desen pe un grup al elevilor de pe Facebook. Acesta luase nota 3 la desen.

„Colegiul Bogdan Petriceicu Haşdeu este liceul în care este interzisă purtarea bărbii și a părului lung, dar unde predă una dintre cele mai luminate minți ale sistemului de învățământ, această struțo-cămilă a artei, care se zbate între vocația de a cânta și de a desena”, a comentat elevul pe un grup de pe Facebook, adăugănd și videoclipul piesei Kronos – „Vreau să merg la mare”, în care apare profesoara lui de desen.

„Doamna profesoară de desen a aflat despre ce a făcut fiul meu, că a făcut un comentariu la videoclipul dumneaei, s-a dus la conducere şi s-a propus media la purtare între 4 şi 6 şi după aia 2 cu exmatriculare. Mi se pare o decizie nedreaptă şi părerea mea este că el nu a încălcat niciun punct din regulamentul şcolar al liceului”, a declarat mama băiatului pentru PRO TV.

După acest scandal, comisia de disciplină a liceului au decis să-i acorde nota 2 la purtare elevului. Însă părinții acestuia au mers în instanță. Decizia de suspendare a hotărârii luate de comisia de disciplină a Colegiului „Bogdan Petriceicu Hașdeu” nu este definitivă și poate fi atacată.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.