Analize gratuite pentru femei. Cum poți beneficia de ele

analize spital femeie test
Foto: maleni_ferrari / pixabay.com

Femeile care nu au fost testate în ultimii 5 ani prin programe naționale de screening, inclusiv cele fără asigurare medicală, cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani, își pot face gratuit testul Babeș-Papanicolau pentru depistarea cancerului de col uterin.

Pentru a beneficia de test pacientele au nevoie de cartea de identitate.

Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat că Primăria Sectorului 2 se alătură Programului de Depistare a Cancerului uterin și că va deschide o unitate mobilă de testare gratuită Babeș-Papanicolau la Complexul Pantelimon nr. 301, în parteneriat cu Institutul Oncologic București.

La unitatea mobilă de la această adresă pacientele se pot testa între 14 şi 19 iunie, în următorul interval orar:

Luni 11-17;
Marți-Sâmbătă 11-16.

Cadrele medicale ale Institutului Oncologic sunt disponibile și după ora 16, în cazul în care sunt multe programări.

Pentru programare sau informații suplimentare puteți suna la numerele de telefon 0786.233.328, 021.250.06.61 sau 031.405.89.91.

„În România, în fiecare an se înregistrează peste 4.000 de cazuri noi de cancer de col uterin. 7,5% din totalul cazurilor la nivel european provin din țara noastră. Rata mortalității la noi este cea mai ridicată din Europa și de 4 ori mai mare decât media. Enorm. Iar asta se întâmplă fiindcă în cele mai multe cazuri se depistează prea târziu”, a scris primarul Radu Mihaiu pe Facebook.

Foto: maleni_ferrari / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.