ANAF va vinde online produsele confiscate. Care vor fi site-urile

FOTO: antifrauda.ro
FOTO: antifrauda.ro

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat că bunurile confiscate de ANAF vor fi vândute online, iar piața va decide prețul acestora.

Ministrul spune că există bunuri din confiscări care se depreciază, se fură sau sunt distruse, mii de mașini „care zac”, iar ANAF cheltuie ca să facă evaluări.

„Le vom vinde online, prin site-urile binecunoscute (n.r. site-urile de anunțuri), iar piața va decide prețul. În cazul caselor, avem valorile cu care lucrează notarii”, a spus Teodorovici, la Antena 3.

În ceea ce priveşte suma pe care ANAF va trebui să o aducă în cursul acestui an la bugetul de stat, ministrul Finanţelor a afirmat că aceasta se va stabili în legea bugetului pe 2019.

„Când va veni proiectul de buget se va vedea exact care este planul ANAF-ului. Numai că planul ANAF-ului ani de zile nu a avut şi elemente de atac în zona de neîncasare pe TVA, de evaziune.

Vreau să văd un plan, dincolo de planul de încasări pe care ne bazăm atunci când facem bugetul, şi cum acţionează ANAF-ul pentru a face verificările marilor companii, la multinaţionale, la bănci”, a spus Teodorovici.

De asemenea, Teodorovici a mai spus că datele din mediul economic legate de numărul firmelor intrate în insolvenţă şi faliment, datoriile acestora, dar şi alte situaţii înregistrate în mediul bancar şi în cel al marilor corporaţii „vin din neaplicarea legii de către ANAF”.

„Sunt convins că tot ce s-a întâmplat în aceşti ani, după Revoluţie, în zona insolvenţei, în zona marilor corporaţii, în zona sistemului bancar, în zona multor elemente care au făcut obiectul ordonanţei faimoase 114, vin din neaplicarea legii de către ANAF. Adică nu poţi să ai în zona de insolvenţă, faliment, 63 de miliarde de lei…

Firmele au fugit în zona de insolvenţă pentru că prealabil insolvenţei sunt mai multe etape legale şi în Codul Fiscal şi în Codul de Procedură Fiscală, pe care dacă ANAF-ul le-ar fi respectat, acele firme nu ar fi putut să fugă în această zonă, să înşele parteneri de afaceri în economie, să înşele statul prin neplata unor sume importante şi alte astfel de aspecte.

Dacă ANAF-ul nu avea instrumentul legal şi simţea nevoia să fie o lege sau Codul Fiscal să fie adaptat, trebuia să spună. Absolut nimic. Mai mult, Ministerul de Finanţe a primit aviz negativ atunci când am schimbat cadrul legislativ pe insolvenţă, anul trecut”, a mai spus Teodorovici, la Antena 3.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.