ANAF scoate la vânzare proprietățile lui Vîntu. Cât costă una dintre casele afaceristului

Sorin Ovidiu Vîntu
Sorin Ovidiu Vîntu

ANAF organizează, astăzi, o licitație pentru vânzarea unor proprietăți ale lui Sorin Ovidiu Vântu, care a fost condamnat la 8 ani de închisoare și confiscarea a 13 milioane de dolari.

Potrivit News.ro, reprezentanții statului vor să vândă Complexul „Lebăda” din Crișan și Complexul „Sulina”, precum și o proprietate aflată în localitatea Mihăilești, de lângă București. În total, se dorește recuperarea a 2,5 milioane de euro prin vânzarea acestor proprietăți.

Complexul hotelier „Lebăda”, situat pe brațul Sulina, are o suprafață de aproape 4 hectare și un preț de pornire care trece de 1,6 milioane de euro fără TVA. În complex se află un hotel, restaurant, popicărie, bazin de înot, discotecă, ghețărie, instalație solară și turn de observare.

Complexul „Sulina” are o suprafață de peste 1,4 hectare și un preț de pornire de aproape 947.000 de euro fără TVA. Aici este un restaurant și un hotel cu trei etaje.

Cea de-a treia proprietate scoasă la vânzare este în Mihăilești. Are o suprafață de 1.905 metri pătrați, din care 1.543 de metri pătrați de curte și construcții și 362 de metri pătrați de teren arabil. Prețul pornește de la 61.373 de euro fără TVA. Clădirea este cu mansardă și are o suprafață de 267 de metri pătrați.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la 8 ani de închisoare în dosarul devalizării Fondului Național de Investiții (FNI).

„Condamnă pe inculpatul Vîntu Sorin-Ovidiu la pedeapsa de 5 ani închisoare, la care, potrivit art.36, alin.1 din noul Cod penal, adaugă sporul de 3 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de spălarea banilor, în formă continuată, astfel că inculpatul va executa pedeapsa de 8 ani închisoare”, se arată în decizia de marţi a Curţii de Apel, care este definitivă.

În primă instanţă, Sorin Ovidiu Vîntu fusese condamnat, pe 9 februarie 2015, la şase ani şi patru luni de închisoare. Tribunalul Capitalei a decis atunci condamnarea afaceristului la două pedepse de câte patru ani de închisoare pentru infracţiunile de spălare de bani şi a dispus achitarea lui pentru instigare la delapidare. În urma contopirii celor două pedepse, instanţa a dispus ca omul de afaceri să execute şase ani şi patru luni de detenţie.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.