Ana Birchall: ”Viorica Dăncilă a fost o ferventă susținătoare a OUG 13”

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Ana Birchall, fostul ministru al Justiției, ”epurat” de fostul premier Viorica Dăncilă, acum candidat la președinția țării, a postat un nou mesaj extrem de critic la adresa liderului PSD.

Birchall, care a fost criticată vehement de baronii PSD pentru direcția în care mergea Ministerul Justiției, care se îndepărtase de la drumul trasat de Liviu Dragnea, a scris un nou lung mesaj pe Facebook în care îi dă cu sare în ochi Vioricăi Dăncilă.

După ce premierul o acuzase pe Ana Birchall că nu ar fi trebuit să discute despre Justiție, linie adoptată de partid după condamnarea lui Liviu Dragnea, Birchall a venit cu o dezvăluire interesantă: Dăncilă susținea cu ardoare infama Ordonanță 13!

”I-aș aduce aminte doamnei Dăncilă și despre corespondența noastră din 2017,când eram ministrul justiției interimar dupa ce Iordache a fost dat afara din guvern, pe tema OUG 13. Da! Exact acea OUG privind amnistia și grațierea, a cărei ferventă susținătoare era dumneaei pe vremea aceea, în calitatea domniei sale de europarlamentar. Nu de alta, dar am convingerea că „execuția” mea din funcția de Ministru delegat pentru Afaceri Europene are o legatură și cu acea corespondență…”, a scris Birchall pe Facebook.

Ieri, Birchall postase acest mesaj:

”În „prea marea sa înţelepciune”, ca sa nu spun altfel, pentru a justifica execuţia mea din partid, doamna Dăncilă afirma: „După alegerile europarlamentare, am hotărât cu toţii că nu mai discutăm despre justiţie, guvernul nu va interveni în niciun subiect legat de justiţie. Ne-am învăţat lecţia şi nu vrem să mai repetăm greşelile făcute. Doamna Birchall a ieşit în spaţiul public cu teme legate de justiţie şi acest lucru i-a deranjat pe colegi.”

„Faptul că a ieşit pe declaraţii pe justiţie fără să aibă acest drept, această posibilitate. Faptul că noi am înţeles votul de la europarlamentare şi de atunci nu am mai vorbit despre justiţie.”

Păi doamna Dăncilă, era în fişa postului de ministru al justiţiei să vorbesc despre justiţie, despre nenorocirile pe care le-am găsit în legile făcute şi în timpul mandatul dvs. de „Comisia specială Iordache” de exemplu, despre asaltul asupra justiţiei, că doar nu era să vorbesc despre vreme sau despre broşe….”