America dă în clocot. În unele orașe, polițiștii s-au alăturat protestatarilor

Proteste în SUA. Foto: Youtube

A început a șasea zi de proteste în Statele Unite ale Americii. Manifestațiile, care au loc în multe orașe importante, printre care și capitala Washington, au pornit de la uciderea lui George Floyd, un bărbat de culoare neînarmat, de către un polițist din Minneapolis, în statul Minnesota.

Cel puțin 40 de orașe americane au decretat starea de asediu, iar reprezentanții Gărzilor Naționale au fost activați în 15 state, dar și în Washington, DC. Zeci de mașini de poliție au fost incendiate, au existat și ciocniri violente între forțele de ordine și protestatari, iar sute de persoane au fost reținute.

Președintele american Donald Trump a fost dus în bunkerul Casei Albe în timpul protestelor din weekend. Șeful statului a stat doar o oră în subteran. Decizia a fost luată de serviciile secrete americane.

Președintele SUA a spus că nu s-a simțit niciodată ”mai sigur”, cu toate că o mulțime impresionată de protestatari se adunaseră în fața Casei Albe.

La Houston, orașul de baștină al lui Floyd, șeful poliției Art Acevedo a îngenuncheat alături de protestatari.

La New York, un polițist a fost fotografiat în timp ce îngenunchea lângă un poster afișat de protestatari în Times Square. Fiica primarului newyorkez, Chiara de Blasio, a fost arestată în timpul protestului de sâmbătă, pentru că a participat la o adunare ilegală. Ea a fost eliberată câteva ore mai târziu.

La New Jersey, un alt șef de poliție, Joe Wysocki, s-a alăturat protestatarilor în timpul unui marș și a ridicat o pancartă pe care scria ”Suntem solidari”. Gesturi similare au fost făcute și de polițiștii din Spokane, Washington.

Fostul polițist care a fost filmat în timp ce stătea cu genunchiul pe gâtul lui Floyd George, gest care i-ar fi provocat moartea acestuia, a fost acuzat de omor, însă protestatarii spun că acuzațiile nu sunt suficient de severe și cer sancțiuni și pentru ceilalți polițiști implicați în acest caz.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version