Amenzi usturătoare pentru cei care aruncă chiștoace și gunoaie pe stradă

FOTO: @drmodz/Flickr
FOTO: @drmodz/Flickr

Consiliul General al Municipiului București a anunțat un proiect de hotărâre prin care cei care aruncă resturi de țigări și alte gunoaie pe domeniul public, precum și cei care strică mobilierul stradal, vor primi amenzi de până la 5.000 de lei. Până acum, amenda maximă era de doar 500 de lei.

De asemenea, vor fi amendate și persoanele fizice și juridice care aruncă zăpada din curți pe trotuare, carosabil, în intersecții, spații verzi, terenuri virane sau în canale.

În proiect, printre altele, se mai precizează că „este interzisă depozitarea pe domeniul public (în zona intersecțiilor, în jurul stâlpilor de iluminat, pe spații verzi) a sacilor cu deșeuri în vederea colectării acestora de către operatorii de salubritate; este interzisă răspândirea sau deversarea directă pe sol (domeniul public ori în locuri publice, terenuri virane, spații verzi) a apelor uzate menajere, a celor rezultate din spălarea balcoanelor și teraselor, de la cișmelele imobilelor, precum și a celor rezultate din spălatul mașinilor de orice tip; este interzisă aruncarea pe domeniul public, din autovehicule, a deșeurilor de orice natură”.

De asemenea, amenzi li se vor aplica și celor care nu asigură „înlocuirea jgheaburilor și burlanelor degradate, menținerea corespunzătoare a fațadelor imobilelor pe care le dețin, a mobilierului urban și stradal, statuilor și monumentelor aflate pe domeniul public”.

O altă decizie importantă în ceea ce privește imaginea Capitalei s-a luat la sfârștitul lunii trecute. Primăriile de sector din București vor putea crește impozitele cu până la 500% pentru imobilele și terenurile neîngrijite din intravilan.

„Se va mări impozitul, practic, cu 600%. 100%, plus 500%, Noi vrem să punem o presiune pe proprietari, ca aceştia să le aducă la o stare normală. Cred că se poate şi vinde o proprietate pentru care nu ai bani să o întreţii şi poţi să-ţi cumperi o proprietate pe care ţi-o permiţi”, a declarat viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, pentru Digi24.

FOTO: @drmodz/Flickr

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.