Amenzi uriașe pentru 9 tineri ce au ieșit la iarbă verde de 1 Mai: „Hai băieți, să vadă Poliția”

Foto: Captură YouTube

Nouă tineri cu vârste cuprinse între 15 și 36 de ani au fost amendați de polițiști cu 80.000 de lei deoarece au ieșit la o petrecere la iarbă verde cu ocazia zilei de 1 Mai, relatează publicația locală gazetaoltului.ro.

Incidentul s-a petrecut în Osica de Sus, o comună din județul Olt.

Cei 9 tineri s-au și filmat și au încărcat imaginile pe internet. În film se vede că tinerii au adus o masă, băuturi și boxe undeva la marginea unei păduri.

Tinerii au ascultat manele și glumit pe seama poliției.

„Hai băieți, să vadă Poliția”, a spus la un moment dat unul dintre ei, uitându-se în cameră.

„La Saru’ suntem la pădure, la Saru’. Trimiteți Poliția la Saru!”, a completat un alt petrecăreț.

„În urma verificărilor efectuate de către polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Osica, cu sprijinul jandarmilor olteni, au fost identificate 9 persoane, cu vârste cuprinse între 15 și 36 de ani, toate din comuna Osica de Sus. Două dintre persoanele identificate sunt minore”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, pentru sursa citată.

Doi dintre petrecăreți sunt minori, au 15 și 17 ani.

„Aceștia au încălcat măsurile generale de prevenire a răspândirii COVID-19, respectiv măsura distanțarii sociale, prin formarea unui grup mai mare de trei persoane. Polițiștii au sancționat contravențional cele 9 persoane, cu amenzi în valoare totală de 80.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanței Militare nr.2/ 2020”, au mai spus reprezentanții IPJ Olt.

Ce se întâmplă după data de 15 mai

Autoritățile au anunțat că după data de 15 mai unele dintre măsurile de carantină se vor mai relaxa, însă regula de a nu forma în spațiul public un grup mai mare de 3 persoane (cu excepția persoanelor care locuiesc în aceeași casă) se va menține.

De asemenea, după 15 mai vor fi ridicate restricțiile de circulație în interiorul localității. În ceea ce privește circulația între localități, aceasta va fi permisă, însă doar în anumite situații ce urmează să fie anunțate. Premierul Ludovic Orban a declarat că va fi permisă și deplasarea în scop turistic, în anumite condiții.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.