Amendat de poliție pentru că a sunat la 112 să reclame un vecin care își bate nevasta

Foto: IPJ Suceava

Un ploieștean a primit 500 de lei amendă și a primit și un avertisment, după ce a sunat la 112, în urmă cu un an, să reclame că un vecin își bate nevasta.

Bărbatul susține că a sunat la 112 temându-se pentru viața femeii, care este bătută frecvent de vecinul său. Chiar și așa, când au ajuns oamenii legii la fața locului, scandalul încetase. Polițiștii au părăsit rapid scena, însă i-au dat o amendă vecinului îngrijorat, pentru sesizarea nejustificată a organelor.

Ploieșteanul și-a căutat dreptatea în instanță, mai ales că atunci când polițiștii au venit la apel, scandalul încă se auzea, scrie G4Media.

Judecătoria Ploiești i-a anulat amenda, însă i-a aplicat un avertisment. Poliția a contestat decizia, spunând că astfel de situații ”duc la încurajarea și determinarea cetățenilor de a săvârși aceste fapte”, însă Tribunalul Prahova a menținut decizia Judecătoriei.

Avocatul bărbatului care a încercat să îndrepte o situație greșită spune că este nevoie de o dezbatere pe această temă.

”Undeva în Ploiești, într-un apartament, o femeie mănâncă bătaie soră-cu-moartea, iar vecinul, care aude de fiecare dată zgomotele, nu mai sună la 112, de frică să nu ia amendă de la Poliție”, a scris avocatul Răzvan Stănciulescu pe Facebook.