Amendă usturătoare pentru un șofer care a parcat pe plajă

FOTO: Captură Digi24
FOTO: Captură Digi24

Un șofer care și-a parcat mașina pe plaja sălbatică de la Vadu a primit o amendă de 20.000 de lei. Mai mult, acesta a rămas blocat în nisip și a fost nevoit să ceară ajutorul unui localnic pentru a-l tracta.

Polițiștii au fost sesizați de turiștii care s-au arătat indignați de faptul că cele două mașini răscoleau nisipul pe plajă, potrivit Digi24.ro.

Iar această amendă nu este singulară. La deschiderea sezonului estival, pe 1 mai, doi șoferi care au parcat pe plajă, unul la Mamaia, celălalt la Vama Veche, au fost amendați cu câte 20 de mii de lei fiecare.

În ceea ce privește litoralul românesc, ministrul Mediului a anunțat în luna martie că turiștii vor avea 33 de hectare de plajă în plus începând de anul acesta. Zonele cu plajă extinsă sunt în Mamaia, Constanța și Eforie și, spre bucuria celor care merg cu cearșaful sau prosopul la bronzat, nu pot fi concesionate privaților.

Mai exact, Uniunea Europeană, care a dat bani pentru lucrările de extindere a plajelor, interzice obținerea de profit din lucările finanțate pentru interes public.

Zonele în care anul trecut vedeam șezlong lângă șezlong și sunt baruri vor rămâne în continuare în administrarea privaților, însă la zeci de metri de apa mării.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: