Amendă de aproape 6.000 de euro pentru englezii care ies din țară fără un motiv bun

FOTO: fak1911/Pixabay.com
FOTO: fak1911/Pixabay.com

Amenzile care pot ajunge și la 5.000 de lire sterline (aproximativ 5.800 de euro, respectiv 28.400 de lei) vor fi aplicate, începând de săptămâna viitoare, englezilor care călătoresc în afara țării fără a avea un motiv întemeiat.

Reglementarea face parte din pachetul de măsuri restrictive, pe fondul pandemiei de COVID-19, care va fi în vigoare în Anglia până la finalul lunii iunie.

În Marea Britanie, vacanțele petrecute în afara țării sunt interzise de noul pachet de legi numit ”Stai acasă”, care va înlocui actualele restricții începând de săptămâna viitoare. Guvernul spune că vacanțele peste granițe vor fi permise cel mai devreme începând cu 17 mai.

Cu toate că Marea Britanie a imunizat deja o bună parte din populație, valul al treilea al epidemiei de COVID-19 este luat în serios de autoritățile de la Londra.

Principalul motiv din spatele deciziei de a limita călătoriile este riscul de a aduce virusul de peste granițe, mai ales că pandemia de COVID-19 din Europa nu dă semne că s-ar fi domolit.

Marea Brianie ar urma să treacă pe ”lista roșie” a destinațiilor toate țările din Europa, făcând imposibilă călătoria străinilor în Regatul Unit, cu excepția rezidenților, care vor intra, însă, fără excepție, în carantină.

Mai mult, aceștia vor fi obligați să achite nota de plată pentru perioada de izolare pe care o vor petrece la hotel.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.