Ambițiosul Pleșoianu sare la gâtul Vioricăi Dăncilă: ”Face gafe monumentale”

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Pesedistul Liviu Pleșoianu, care va candida ca independent la alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului, după ce partidul a ales-o pe Viorica Dăncilă, a lansat prima șarjă într-o campanie electorală ce se anunță deja a fi cea mai murdară din istoria recentă a democrației românești.

Pleșoianu, care și-a obișnuit susținătorii cu tirade lungi pe Facebook, pe care le încheie cu motto-ul său neghiob ”Fie să fim!”, a răbufnit la adresa premierului pe rețeaua de socializare.

”Nu, e prea mult, AJUNGE! Să faci zi după zi, oră după oră, declaraţie după declaraţie astfel de gafe monumentale reprezintă deja o bătaie de joc la adresa tuturor celor care au votat PSD în 2012 şi în 2016! De câteva săptămâni, Dăncilă#2 o contrazice total, imoral şi necolegial pe Dăncilă#1. Există însă un cordon ombilical care nu s-a rupt între doamna Dăncilă#1 şi doamna Dăncilă#2, ceva nu s-a schimbat deloc: liliputana anvergură politică şi nemiloasa căsăpire a logicii discursive şi a limbii române elementare! …Zău, e prea de tot!”, a scris Liviu Pleşoianu.

Vă întrebați, poate, ce l-a împins pe Pleșoianu către acest ”discurs al dezbinării”. Ei bine, a fost declarația făcută în urmă cu câteva zile: ”Plec de la Putna cu liniște și încredere că ura va fi însoțită de solidaritate”.

Rămâne de văzut cum va reacționa ”neconflictuala” Dăncilă în această primă bătălie a declarațiilor înaintea alegerilor din noiembrie, în care atât Pleșoianu, cât și premierul României, pornesc cu șanse destul de mici, potrivit sondajelor de opinie.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.