Ambasadorul SUA l-a vizitat pe Liviu Dragnea

Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a avut o întâlnire cu Liviu Dragnea, marți, la biroul acestuia de la Camera Deputaților. Hans Klemm a intrat în jurul orei 11:00 în biroul lui Liviu Dragnea de la Palatul Parlamentului, fără să facă declarații. Întâlnirea cu Liviu Dragnea a durat o oră. La întâlnire a participat și Ana Birchall, vice-premier pentru implementarea parteneriatelor strategice.

Este posibil ca printre subiectele discutate să se numere și situația din justiție.

Săptămâna trecută și premierul Viorica Dăncilă a avut o întâlnire cu Hans Klemm. Întrebată dacă a vorbit cu ambasadorul SUA, Hans Klemm, despre legile Justiţiei, premierul Dăncilă a declarat: „Câteva principii (am discutat – n.r.), nu a fost o discuţie despre legile Justiţiei. Deci nu am avut cu domnul ambasador o discuţie despre legile Justiţiei.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că discuţia pe care a avut-o, la Palatul Victoria, cu ambasadorul SUA, Hans Klemm, a fost una „foarte bună”, în care a ridicat probleme precum aderarea României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), despre vize, dar şi despre menţinerea a 2% din PIB de către România pentru Apărare.

La sfârșitul lunii noiembrie, Departamentul de Stat al SUA a dat publicităţii o declaraţie prin care îşi exprimă îngrijorarea faţă de slăbirea independenţei justiţiei în România şi cerea Parlamentului să respingă propunerile care afectează statul de drept şi lupta împotriva corupţiei.

„SUA constată cu îngrijorare că Parlamentul României are în vedere adoptarea de legislaţie care ar putea submina lupta împotriva corupţiei şi ar slăbi independenţa judiciară în România. Această legislaţie, propusă iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresele înregistrate de România în ultimii ani pentru construirea unor instituţii judiciare puternice, protejate de amestec politic”, se arată în declaraţie.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.