Ambasada Americii a donat o jumătate de milion de dolari pentru o biserică din România

Biserica fortificată de la Alma Vii. Foto: YouTube

Ambasada Statelor Unite ale Americii din România a anunțat că a donat 500.000 de dolari TrustuluI Mihai Eminescu, pentru a ajuta la restaurarea bisericii fortificate din satul Alma Vii, județul Alba.

Banii provin de la programul special al Departamentului de Stat american numit ”Fondul Ambasadorilor pentru Conservarea Culturii AFCP”. Este cea mai mai mare donație făcută prin acest program de către Departamentul de Stat în acest an.

Trustul Mihai Eminescu este o organizație non-guvernamentală din România care lucrează de peste 20 de ani la restaurarea clădirilor cu importanță istorică și la revitalizarea satelor.

”Nu este vorba doar despre o clădire, ci despre o investiție în comunitatea din Alma Vii. Acest proiect a atras cel mai mare interes dintre toate propunerile ambasadorilor americani în acest an, fapt pentru care a primit și cele mai multe fonduri”, a spus ambasadorul SUA la București, Hans Klemm.

Biserica săsească de la Alma Vii datează de la începutul secolului al XIV-lea, însă fortificațiile care o înconjoară au fost ridicate două secole mai târziu.

Orga bisericii a fost construită în 1840, iar întregul complex a mai fost restaurat și în urmă cu mai bine de 50 de ani.