Alte două state din UE confirmă primele cazuri de coronavirus

coronavirus
Foto: nastya_gepp / pixabay.com

Danemarca a confirmat primul său caz de coronavirus. Este vorba despre un bărbat care s-a întors dintr-o excursie în Italia, relatează Reuters.

El și-a petrecut vacanța la ski în Lombardia, regiune din nordul Italiei, a anunțat joi, 27 februarie, Ministerul Sănătății din Danemarca.

După ce a fost testat pozitiv miercuri noaptea, bărbatul a fost izolat în propria locuință alături de soția și de fiul său, care au fost testați negativ pentru coronavirus.

„Luăm noua situație foarte în serios. A început munca de stopare a răspândirii virusului și de stabilire a traseului persoanei infectate”, a declarat ministrul Sănătății Magnus Heunicke.

Ministerul Sănătății a mai transmis că se așteaptă ca numărul de cazuri de infectare din Danemarca să crească.

Și în Estonia a fost confirmat primul caz de coronavirus, la un bărbat care s-a întors recent din Iran, au anunțat autoritățile din această țară, potrivit Reuters.

„Vorbim despre un rezident permanent în Estonia care nu este cetățean estonian. Potrivit informațiilor mele, el este un cetățean iranian”, a declarat ministrul Afacerilor Sociale Tanel Kiik.

„Persoana a fost izolată”, a mai spus Kiik.

Noile cazuri din Danemarca și Estonia vin după ce autoritățile din România au anunțat miercuri noaptea primul caz de îmbolnăvire cu coronavirus de la noi din țară.

Este vorba despre un bărbat tânăr, de 25 de ani, care a intrat în contact cu cetățeanul italian infectat cu virusul din China. Italianul căsătorit cu o româncă a vizitat rudele soției sale din județul Gorj în perioada 18-22 februarie.

Tot ieri, Grecia, Croația, Austria și Elveția au raportat primele cazuri de infectare cu coronavirusul din China.

La nivel mondial, numărul de cazuri de coronavirus a ajuns la 82.400, iar numărul deceselor la 2.808. Vestea bună este că peste 33.000 dintre cei bolnavi s-au vindecat.

La ora actuală sunt 46.600 de cazuri active (pacienți infectați în acest moment), dintre care aproximativ 8.400 sunt în stare gravă sau critică, iar 38.000 au simptome ușoare.

În Europa există cazuri în următoarele țări:

Italia: 470 de cazuri, 12 decese
Germania: 27 de cazuri, 0 decese
Franța: 18 cazuri, 2 decese
Spania: 14 cazuri, 0 decese
Croația: 3 cazuri, 0 decese
Austria: 2 cazuri, 0 decese
Finlanda: 2 cazuri, 0 decese
Rusia: 2 cazuri, 0 decese
Suedia: 2 cazuri, 0 decese
Elveția: 2 cazuri, 0 decese
Belgia: 1 caz, 0 decese
Danemarca: 1 caz, 0 decese
Estonia: 1 caz, 0 decese
Grecia: 1 caz, 0 decese
Macedonia de Nord: 1 caz, 0 decese
Norvegia: 1 caz, 0 decese
România: 1 caz, 0 decese

Foto: nastya_gepp / pixabay.com