Povestea româncei de 25 de ani ajunsă șofer de TIR în Europa: „E foarte greu. Se câștigă bine”

alina emanuela cioancă șofer TIR

Foto: Facebook

Alina Emanuela Cioancă, o tânără în vârstă de numai 25 ani originară din Munții Apuseni, conduce un camion de mare tonaj pe drumurile Europei, relatează ziarulunirea.ro.

Tânăra a devenit anul trecut șofer profesionist, iar acum conduce un TIR de peste 40 de tone prin țările Uniunii Europene, în echipaj cu prietenul ei.

Alina Emanuela Cioancă a povestit pentru sursa citată că și-a dorit de mică să conducă mașini, să devină șofer profesionist și să conducă TIR-uri.

Originară din comuna Avram Iancu din județul Bihor, Alina a călătorit mult prin țară și prin Europa alături de prietenul său, și el șofer profesionist.

Anul trecut, Alina Emanuela Cioancă a terminat școala de șoferi profesioniști pentru categoriile B, C și E. De asemenea, a obținut atestatul ADR, care-i permite să conducă și autocamioane ce transportă mărfuri periculoase.

În prezent, cei doi tineri s-au mutat în Oradea și lucrează la o firmă de transporturi rutiere de mărfuri, efectuând curse din România în țările Uniunii Europene.

“Deocamdată nu am planuri pe termen lung referitoare la meseria pe care o practic acum, pe care o consider frumoasă și interesantă. Ne convine să lucrăm șoferi pe același camion din toate punctele de vedere, ne gospodărim mult mai bine, e mai avantajos, câștigăm mai mult împreună, pentru că nu ar merita așa de mult efort dacă nu s-ar câștiga bine. Ne place să formăm amândoi o echipă, suntem mulțumiți. Noi vrem să continuăm meseria aceasta în viitor, dar nu putem ști pentru cât timp. E foarte greu și obositor să fii șofer pe camion, sunt foarte multe nopți nedormite, însă orice lucru care este greu devine mult mai ușor dacă îl faci pentru că-ți place sau din pasiune”, a mai povestit Alina Emanuela Cioancă pentru ziarulunirea.ro.

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Vă recomandăm și:

Aici vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version