Povestea româncei de 25 de ani ajunsă șofer de TIR în Europa: „E foarte greu. Se câștigă bine”

alina emanuela cioancă șofer TIR
Foto: Facebook

Alina Emanuela Cioancă, o tânără în vârstă de numai 25 ani originară din Munții Apuseni, conduce un camion de mare tonaj pe drumurile Europei, relatează ziarulunirea.ro.

Tânăra a devenit anul trecut șofer profesionist, iar acum conduce un TIR de peste 40 de tone prin țările Uniunii Europene, în echipaj cu prietenul ei.

Alina Emanuela Cioancă a povestit pentru sursa citată că și-a dorit de mică să conducă mașini, să devină șofer profesionist și să conducă TIR-uri.

Originară din comuna Avram Iancu din județul Bihor, Alina a călătorit mult prin țară și prin Europa alături de prietenul său, și el șofer profesionist.

Anul trecut, Alina Emanuela Cioancă a terminat școala de șoferi profesioniști pentru categoriile B, C și E. De asemenea, a obținut atestatul ADR, care-i permite să conducă și autocamioane ce transportă mărfuri periculoase.

În prezent, cei doi tineri s-au mutat în Oradea și lucrează la o firmă de transporturi rutiere de mărfuri, efectuând curse din România în țările Uniunii Europene.

“Deocamdată nu am planuri pe termen lung referitoare la meseria pe care o practic acum, pe care o consider frumoasă și interesantă. Ne convine să lucrăm șoferi pe același camion din toate punctele de vedere, ne gospodărim mult mai bine, e mai avantajos, câștigăm mai mult împreună, pentru că nu ar merita așa de mult efort dacă nu s-ar câștiga bine. Ne place să formăm amândoi o echipă, suntem mulțumiți. Noi vrem să continuăm meseria aceasta în viitor, dar nu putem ști pentru cât timp. E foarte greu și obositor să fii șofer pe camion, sunt foarte multe nopți nedormite, însă orice lucru care este greu devine mult mai ușor dacă îl faci pentru că-ți place sau din pasiune”, a mai povestit Alina Emanuela Cioancă pentru ziarulunirea.ro.

alina emanuela cioancă șofer TIR
Foto: Facebook
alina emanuela cioancă șofer TIR
Foto: Facebook
alina emanuela cioancă șofer TIR
Foto: Facebook
alina emanuela cioancă șofer TIR
Foto: Facebook

Vă recomandăm și:

Aici vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.