Alina Bica a fost arestată în Italia. Era căutată din 2019

alina bica
Alina Bica. Foto: YouTube

Alina Bica, fostă șefă DIICOT, condamnată la 4 ani de închisoare și urmărită internațional cu mandat de arestare, a fost arestată în Italia. Aceasta se afla împreună cu omul de afaceri clujean Ioan Bene, căutat și el, după ce a primit o condamnare cu închisoare.

„Alina Bica Mihaela, urmărită internațional, cu mandat european, pentru infracțiunea de favorizarea infactorilor, fiind condamnată la 4 ani, și Bene Ioan, urmarit internațional cu mandat de arestare, fiind condamnat 6 ani și 2 luni pentru fals în înscrisuri și uz de fals, sunt în custodia colegilor din Italia. Vor fi prezentați unei instanțe care va dispune demersurile de a-i aduce în țară. Au fost descoperiți în aceeași zonă”, se precizează în comunicatul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Alina Bica a fost condamnată definitiv în noiembrie 2019, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la 4 ani de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost acuzată de DNA că l-a favorizat pe omul de afaceri Ovidiu Tender.

Ioan Bene a primit a doua sentință în 30 octombrie 2019. Tribunaul Bucureşti l-a condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Bene mai avea o condamnare din 31 ianuarie, 2018, pentru dare de mită, în dosarul fostului președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uireanu. Bena a dispărut din țară încă de la prima condamnare.