Alianța USR-PLUS și-a anunțat candidatul pentru prezidențiale și propunerea de prim-ministru

Președintele USR, Dan Barna, a fost desemnat candidatul Alianței 2020 USR-PLUS la alegerile prezidențiale. De asemenea, președintele PLUS, Dacian Cioloș, va fi candidat pentru funcția de premier.

Cele două partide au decis și că vor participa împreună la toate rundele de alegeri și de anul viitor, adică cele locale și parlamentare.

Liderii USR cred că Barna va intra în turul al doilea, alături de Klaus Iohannis. Deputatul USR Claudiu Năsui crede că Dan Barna va câștiga pe mâna electoratului PSD, care va vota împotriva lui Iohannis.

„Dan Barna va intra cu siguranță în turul al doilea. În turul al doilea, aici avem o mare masă de votanți, cei care votau până acum PSD, care zicem noi că vor vota anti-Iohannis”, a declarat Năsui, la Realitatea TV.

Claudiu Năsui a spus că obiectivul USR este de a câştiga fiecare rundă electorală.

„Electoratul pesedist va avea de ales între Klaus Iohannis și Dan Barna și în momentul în care va avea de ales între două persoane care nu sunt din PSD noi sperăm că va alege candidatul USR”, a mai afirmat deputatul USR.

Pe lângă Dan Barna, până acum și-au mai anunțat candidatura la prezidențiale în mod oficial doar Klaus Iohannis și Ramona Ioana Bruynseels, din partea Partidului Puterii Umaniste.

Cea mai așteptată candidatură este cea din partea PSD. Partidul aflat acum alături de ALDE la guvernare se confruntă cu probleme interne. Potrivit unor surse din PSD, cel mai bine plasat candidat în sondaje dintre social-democrați ar fi Gabriela Firea, care ar avea o cotă de încredere de peste 25%. Însă, Viorica Dăncilă și apropiații săi nu ar fi de acord cu intrarea primarului Capitalei în cursa pentru Cotroceni și are în intenție să-și anunțe candidatura săptămâna viitoare.

De asemenea, Gabriela Firea ar putea să-și anunțe în perioada următoare candidatura ca independent, cu o posibilă susținere din partea ALDE și Pro România.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.