Alianța USR-PLUS anunță că va face o propunere de premier și speră la guvernare

FOTO: Facebook/ Dan Barna
FOTO: Facebook/ Dan Barna

Liderul USR, Dan Barna, a anunțat că după alegerile parlamentare, Alianța USR-PLUS va avea propunere pentru funcția de premier, iar miza alianței este de a obține cât mai multe mandate.

„Vom avea o propunere de premier. Da, vom avea propunere de premier, sperăm că avem un rezultat electoral care să ne ducă într-o zonă în care să putem pretinde şi guvernarea, în funcţie de ce vor decide românii, evident, vom fi acolo pentru următoarea guvernare”, a declarat Dan Barna, miercuri seară, într-o emisiune la TVR.

Întrebat dacă se va opune unei coaliţii de guvernare în care să fie cooptat şi PMP, liderul USR a evitat un răspuns tranşant.

„Miza pentru noi este să avem o prezenţă USR-PLUS cât mai consistentă în Parlament. Ăsta e obiectivul următoarelor trei luni sper, spun sper pentru că sper să fie alegeri în 6 decembrie şi, pe cale de consecinţă, să reuşim să controlăm virusul într-o zonă în regulă. Având un grup parlamentar puternic, putem discuta de o coaliţie de guvernare cu PNL. Deci, o să vedem care sunt rezultatele electorale, în funcţie de asta o să vedem ce coaliţie va fi necesară”, a arătat Barna.

Barna a mai spus că toți candidații USR-PLUS pentru scrutinul parlamentar vor fi stabiliți de către delegați.

Liderul USR a spus că alegerile parlamentare ar putea avea loc în situația în care numărul de îmbolnăviri ar rămâne la un nivel la care sistemul sanitar să poată gestiona situația, în caz contrar ar fi „rezonabil” o amânare a alegerilor.

„În momentul de faţă, calendarul este cu alegeri pe 6 decembrie. Dacă lucrurile rămân într-o zonă controlabilă, ar trebui organizate alegerile pentru că această instabilitate, acest joc de-a şoarecele şi pisica între Guvern şi Parlament, de fapt în loc să fie focus pe situaţia din sănătate e o cafteală politică în desfăşurare şi asta am văzut-o în ultimele luni din plin”, a mai declarat liderul USR, miercuri seară, la TVR.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.