Alianță în opoziție. Cât ar obține la alegeri USR împreună cu PLUS

USR a votat, într-o ședință a Comitetului Politic, pentru o listă comună la alegerile europarlamentare cu PLUS, noua formațiune politică înființată de Dacia Cioloș. „Alianța 2020 USR PLUS” se numește uniunea politică dintre cele două formațiuni.

Dacia Cioloș și Dan Barna au explicat că obiectivul alianței este de a forma principala forță de opoziție, „care în cel mai scurt timp să poată prelua guvernarea”. „De data aceasta românii au pentru ce să voteze, au pentru cine să se bată”, a declarat Dacian Cioloș.

Acesta a mai spus că noua alianță va avea reprezentanți în birourile electorale și în secțiile de vot la alegerile europarlamentare, pentru că în PLUS s-a înscris un europarlamentar, Cristian Preda.

„Eu candidez pentru prima dată. Îmi asum această candidatură până la capăt. Candidez pentru prima dată dar, evident, vin cu o anumită experienţă, inclusiv în funcţii de responsabilitate guvernamentală, dar avem foarte mulţi tineri care nu doar au candidat pentru prima dată, care abia s-au înscris în politică, s-au implicat în politică de câteva luni şi sunt oameni care vor căpăta experienţă politică alături de cei care vor căpăta mandate în Parlamentul European, chiar dacă sunt tineri care sunt în a doua jumătate a listei.

Pentru că intenţia noastră este să mergem nu doar cu candidaţi care să obţină mandate de europarlamentar, dar acei candidaţi să meargă cu echipe, cu oameni tineri pe care îi vor lua de pe liste”, a spus Cioloş.

Liderul PLUS a mai spus și că USR are circa 7.000 – 8.000 de membri, la care se adaugă „peste 8.00 deja înscriși în PLUS”. Președintele USR, Dan Barna, a declarat că potrivit unui sondaj IMAS, scorul electoral este „undeva în jurul a 20%”.

„Sper să fie doar un prim pas pentru un proiect la alegerile parlamentare din 2020 când să putem oferi o majoritate politică care să schimbe România în bine”, a mai spus Dacian Cioloș.

Potrivit liderului USR, Dan Barna, Dacian Cioloș va fi cap de listă pentru alegerile europarlamentare, urmat de Cristian Ghinea, Dragoș Pîslaru și Clotilde Armand.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.