Alfred Bulai, fost profesor la SNSPA, a fost reținut

Alfred Bulai FOTO: Captură Youtube
Alfred Bulai FOTO: Captură Youtube

Sociologul Alfred Bulai a fost reținut, după ce a fost audiat timp de câteva ore, miercuri, pentru prima dată de la declanșarea anchetei pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală. Ancheta a fost declanșată în urma investigației Snoop care a dezvăluit abuzuri sexuale ale profesorului de la SNSPA asupra unor studente.

Conform reprezentanților Parchetului Sectorului 1, Alfred Bulai a fost reținut pentru 24 de ore pentru infracțiunile de folosire abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală, în concurs.

Mai multe tinere îl acuză pe sociologul Alfred Bulai, profesor și analist politic la TV, în vârstă de 61 de ani, că le-a cerut să se dezbrace în fața lui. Acesta este șeful Departamentului de Sociologie din cadrul Școilii de Studii Politice și Administrative (SNSPA), din București. Potrivit jurnaliștilor de la Snoop.ro, care au vorbit cu 18 victime și martori, Bulai își perfecționează tehnica de aproape trei decenii. Studente care nu se cunosc între ele relatează abuzuri aproape trase la indigo, comise la ani distanță. 

Potrivit afirmațiilor lui Bulai către studentele sale, fetele trebuie să fie „sexicioase”, să aibă curaj „să-și expună corpul”. Le critică că nu sunt așa. Și în momente cheie, când sunt doar ei, în taberele de vară, le provoacă. „Dacă îți zic să te dezbraci, te dezbraci?”, se aude profesorul pe o înregistrare ajunsă în posesia Snoop. „Dezbracă-te să-mi arăți că ai mai multă încredere în tine”.

Profesorul de la SNSPA încearcă până are succes. Pe unele studente le pipăie sau încearcă să le sărute, cu altele ajunge să facă sex. Le induce sentimentul că ele sunt vinovate pentru ce se întâmplă, potrivit înregistrărilor și mărturiilor.

„Profesorii știu”, „studenții știu”, „nu e ceva care să nu se vadă”, spun unii dintre cei peste 18 martori și victime din generații diferite.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.