Alexia Tudose, fata căreia medicii i-au salvat brațele, s-a întors la repetițiile de la școala de dans

alexia tudose
Foto: Captură Facebook

Alexia Tudose, adolescenta din județul Botoșani căreia medicii i-au reatașat brațele amputate în urma unui accident de mașină, s-a întors la repetițiile de dans alături de colegii ei.

Reprezentanții Școlii de dans G-Power din Botoșani au publicat pe Facebook un filmuleț în care apare dansând și Alexia.

„Dansul nu are limite, dansul e medicament pentru suflet. Mulțumim Alexia pentru surpriză. Zâmbitoare și plină de viață cum te știm”, au scris transmis în mesaj reprezentanții școlii de dans.

Recent, Alexia a mers în vizită și la școala unde învață pentru a-și revedea colegii de clasă.

Alexia Tudose a fost externată din spital la finalul anului trecut, pe 31 decembrie. Ea a fost operată de mai multe ori la Secţia de chirurgie plastică de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi. Prima operație, în timpul căreia i-au fost reatașate brațele, a durat 20 de ore. În operație au fost implicați 10 medici și 8 asistente coordonate de Sidonia Susanu, medic primar de chirurgie.

Sidonia Susanu a și vizitat-o pe Alexia acasă la Curtești, o comună din județul Botoșani.

Fata în vârstă de 15 ani se afla într-un autocar care se deplasa de la Botoșani spre județul Ialomița în noaptea de 16 spre 17 decembrie, unde urma să participe la un spectacol. La intrarea în orașul Pașcani autocarul s-a răsturnat iar mulți dintre pasageri au fost răniți.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.