Alexandru Rafila, de la COVID la PSD? ”Nu pot să infirm sau să confirm”

alexandru rafila
Foto: Captură YouTube Marius Tucă Show

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Monidală a Sănătății și una dintre figurile cele mai prezente în spațiul public în timpul pandemiei de coronavirus, ar urma să deschidă lista PSD pentru Camera Deputaților la București.

Potrivit unor surse citate de toată presa centrală, Rafila ar urma să fie pe listele PSD, după ce, în vară, a refuzat să fie candidatul Pro România pentru Primăria Capitalei.

Înregimentarea lui Rafila ar îmbunătăți imaginea PSD, grav afectată în timpul pandemiei de declarațiile și atitudinea unor parlamentari de rang înalt, care fie au diminuat riscurile coronavirusului, fie au criticat măsurile de protecție impuse de autorități.

Întrebat dacă va candida la alegerile parlamentare, programate în decembrie 2020, Rafila a fost vag: “Deocamdată, nu pot să infirm sau să confirm”, scrie Libertatea.

Alexandru Rafila nu este la prima aventură alături de PSD. El a deținut în perioada 2012 – 2013, pe vremea Guvernului Ponta, funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Alexandru Rafila este șeful Disciplinei de Microbiologie al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, șef al Laboratorului Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București și președintele Societății Române de Microbiologie.

PSD încearcă să scape și de câteva personaje care i-au afectat grav imaginea în actuala legislatură. Printre acestea sunt Eugen Nicolicea, Florin Iordache, principalii promotori ai modificărilor legilor justiției, dar și Carmen Dan, fost ministru al Internelor.