Alexandru Rafila, criză de râs în direct când i s-au citit două declarații ale lui Nelu Tătaru

alexandru rafila
Foto: Captură YouTube Marius Tucă Show

Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și totodată reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a avut un acces de râs în direct în timpul emisiunii „Marius Tucă Show”, după ce i-au fost citite câteva pasaje din două declarații făcute de ministrul Sănătății Nelu Tătaru.

Marius Tucă i-a citit specialistului cele două declarații ale ministrului – declarații într-o exprimare neclară – și i-a spus lui Alexandru Rafila că nu a înțeles mai nimic din ele.

„Tot citesc de dimineață cu pixul în mână și nu reușesc [să înțeleg – n.r.]”, a spus Tucă.

Prima declarație suna așa: „Suntem pe acel trend crescător, dar scăzând ca și intensitate a creșterii numărului de cazuri de la o zi la alta – nu suntem în scădere – suntem în momentul în care, dacă respectăm următoarele săptămâni niște lucruri, ar trebui să ajungem la un platou (…). Eu aș vrea să se stabilească la 1.200, la 1.300, dar el se poate stabili la 1.500. Dar 1.500 la 10 zile înseamnă încă 300 de cazuri în plus pe terapie intensivă”, a spus Nelu Tătaru luni seară la TVR.

Când Alexandru Rafila a început să râdă, Marius Tucă a spus că a citit declarația de 5 ori fără să o înțeleagă. „Nu mă faceți să râd mai tare”, a mai spus el.

A doua declarație a lui Nelu Tătaru care l-a amuzat pe Alexandru Rafila a fost „Încă este primul val, dar noi putem transforma acest prim val într-un val cu două cocoașe. Putem face o a doua cocoașă care poate fi mai violentă decât prima, în condițiile în care dacă atunci acționa un instinct de conservare, acum parcă acest instinct de conservare este dat la o parte de concetățenii noștri”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.