Alexandru Rafila are COVID. Cum s-a infectat

Alexandru Rafila FOTO: Antena3.ro

Alexandru Rafila FOTO: Antena3.ro

Alexandru Rafila, candidatul PSD la funcţia de prim-ministru şi reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a declarat la Antena3 că este infectat cu noul coronavirus.

Anterior, soția sa fusese diagnosticată cu SARS-CoV-2, iar Alexandru Rafila intrase în izolare. Inițial, el a făcut un test rapid care fusese negativ, însă testul RT-PCR făcut ulterior a ieșit pozitiv.

„Mă simt bine, sunt în izolare la domiciliu. S-a confirmat infecţia şi în cazul meu. Asta este situaţia. S-a confirmat a doua zi după ce am intrat în izolare. Cât se vede, sunt ok. Am purtat mască…Problema a fost contactul cu un alt coleg care se testase cu foarte puţin timp în urmă. Am mâncat împreună, copiii noştri s-au jucat împreună. Acesta a fost momentul în care am aflat – după câteva zile – că aş putea să fiu infectat, pentru că în cazul acelui coleg se confirmase infectarea cu coronavirus”, a precizat el, în direct la Antena 3.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că va merge la consultările de luni, de la Cotroceni, şi va prezenta propunerea de premier fără ca Alexandru Rafila să participe, deoarece acesta e în izolare.

Faptul că Rafila a fost testat pozitiv pentru COVID-19 nu are niciun efect asupra nominalizării sale la funcţia de prim-ministru de către PSD, a mai spus Marcel Ciolacu.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version