Eleva de la țară admisă la 5 universități din Marea Britanie

alexandra coneac
Alexandra Coneac. Foto: Simona Stanciu (adevarul.ro)

Alexandra Coneac a absolvit cursurile Liceului Teoretic „Lascăr Rosetti“ din comuna Răducăneni, județul Iași, cu media 9,90. A fost admisă la cinci universităţi din Marea Britanie și se așteaptă să obțină o medie de peste 9,50 la examenul de Bacalaureat, relatează adevarul.ro.

Din lipsa banilor însă, Alexandra va rămâne să studieze în România, la o facultate din Iași, și va începe să muncească din această vară.

Alexandra Coneac a fost acceptată la Coventry University, University of Birmingham, Anglia Ruskin University, University of Hull şi University of Greenwich.

„Am fost acceptată la cinci facultăţi din Marea Britanie, dar voi rămâne să studiez Resurse Umane, la Iaşi. Am luat această decizie din cauza costurilor, nu cred că m-aş descurca cu banii, chiar dacă am obţinut un împrumut şi aş putea lua şi o bursă, dar chiar şi aşa nu aş reuşi să acopăr cheltuielile“, a povestit Alexandra pentru sursa citată.

„Într-o oarecare măsură chiar regret că nu mă pot duce, dar cred că pot reuşi şi aici. Voi încerca să muncesc pe timpul verii şi apoi în facultate voi lua o slujbă part-time“, a mai spus eleva.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.