Alertă meteo: Vijelii în toată țara!

vreme rea furtună fulger cod galben

ANM anunță ploi. Foto: Free-Photos / pixabay.com

Meteorologii au emis o nouă avertizare de vijelii, furtuni, ploi torențiale și grindină, valabilă începând din această după-amiază, pentru toată țara.

Potrivit avertizării de vreme severă transmisă de Administrația Națională de Meteorologie, începând de sâmbătă, de la ora 13:00, până la noapte, la ora 23:00, vor fi perioade cu averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină.

Astfel de fenomene se vor semnala în special în regiunile estice şi sud-estice, precum şi în zonele montane şi submontane. Cantităţile de apă vor depăşi 15…25 l/mp şi pe arii restrânse 35…45 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Primăvara acestui an a fost extrem de capricioasă în ceea ce privește fenomenele meteorologice, înregistrându-se numeroase ploi și vijelii, și chiar tornade, după cum puteți citi în articolul de mai jos.

O nouă tornadă s-a produs în Bărăgan | VIDEO

 


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version