Alertă meteo. Cod galben în 26 de județe din țară

vânt apus
Foto: rauschenberger / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt puternic pentru 26 de județe din țară.

Interval de valabilitate: miercuri, 22 ianuarie, ora 16:00 – joi, 23 ianuarie, ora 20:00.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului

În Carpații Meridionali și local în Orientali vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 90…100 km/h.

În Moldova, vântul se va intensifica treptat, local și temporar cu rafale de 55…65 km/h, iar în cursul zilei de joi (23 ianuarie), 70…80 km/h.

Intensificări ale vântului se vor semnala și în sud-vestul Olteniei în seara de miercuri și în noaptea de miercuri spre joi, iar în nord-estul Munteniei și în Dobrogea îndeosebi joi, unde rafalele vor depăși 55…65 km/h.

cod galben de vânt
Sursa: ANM

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului.

Foto: rauschenberger / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.