Alertă meteo. Cod galben de ploi torențiale: lista județelor afectate

vreme rea furtună fulger cod galben
ANM anunță ploi. Foto: Free-Photos / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ploi abundente.

Fenomene vizate: cantități de apă însemnate.

Interval de valabilitate: 31 august, ora 12:00 – 1 septembrie, ora 10:00.

În intervalul menționat, în Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei și local în Crișana, vor fi averse și descărcări electrice. Aversele vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat, în special la munte, 40…45 l/mp.

Codul galben vizează 10 județe.

Pe parcursul zilei de miercuri (1 septembrie), vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile vestice, nordice, centrale și la munte vor fi averse, pe alocuri însemnate cantitativ.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.