Alertă în SUA. Bombe artizanale trimise acasă la Obama, Clinton și Soros

Barack Obama, un președinte foarte atent cu oamenii săi (ABC News)

Barack Obama, un președinte foarte atent cu oamenii săi (ABC News)

Alertă de securitate în Statele Unite ale Americii. Trei dispozitive artizanale explozive au fost descoperite astăzi în apropierea caselor foștilor președinți Barack Obama, Bill Clinton și la sediul CNN.

În acest moment, toți angajații CNN din sediul din New York sunt în afara clădirii, după ce au fost evacuați de polițiști și investigatori. Un colet suspect este sub supraveghere.

În ceea ce privește cele două colete trimise la adresele celor doi foști președinți, aceste nu au ajuns în apropierea caselor lor, pentru că, potrivit protocoalelor, în prealabil, corespondența este controlată de serviciile de securitate.

Informațiile au fost confirmate și de Serviciile Secrete americane. Secret Service spune că în seara zilei de 23 octombrie, agenții americani au găsi pachetul suspect adresat lui Hillary Clinton. Iar azi dimineață au interceptat și dispozitivul explozibil trimis lui Barack Obama, la adresa din Washington a fostului președinte. Secret Service subliniază că atât fostul secretar de stat Hillary Cinton, cât și fostul președinte american Barack Obama nu s-au aflat sub niciun pericol.

O bombă artizanală similară ar fi fost găsită și la casa miliardarului George Soros la sfârșitul săptămânii trecute.

În urmă cu cinci zile, jurnaliștii de la The Washington Post au prezentat câteva știri false pe care câțiva apropiați ai lui Donald Trump le-ar fi distribuit pe rețelele sociale.

Totul a început după ce mii de emigranți din Honduras au trecut Guatemala, au intrat în Mexic și se îndreaptă acum spre granița cu Statele Unite ale Americii. Apropiații lui Trump au spus că aceștia au fost plătiți de oameni din organizații ale miliardarului George Soros și că e o campanie care are legătură cu oameni din Partidul Democrat, însă fără să prezinte probe.

Caravana migranţilor a pornit în urmă cu o săptămână din nordul Hondurasului, după un apel pe reţelele sociale. Oamenii pleacă din țara lor din cauza violențelor și sărăciei.

Mexicul a cerut asistență ONU pentru a procesa solicitările pentru statutul de refugiat. Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a spus că va trimite armata și că va închide granița cu Mexicul, dacă autoritățile din țara vecină nu blochează caravana.

„În acest moment îi mulţumesc Mexicului. Dacă asta nu funcţionează, atunci trimitem armata. Nu gărzile naţionale, ci armata. Şi vom menţine prezenţa militară. Nu vor intra în ţară. Mai bine s-ar întoarce. Nu vor intra în această ţară”, a promis președintele Donald Trump.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version