Alertă de E.Coli în apa mării din zona a 2 plaje. Autoritățile le recomandă turiștilor să nu intre în apă

plaja corbu
Foto: plajacorbu.ro

Apa mării din zona plajelor Vadu și Corbu conțin concentrații mari de bacterii E.Coli, mult peste limitele admise, motiv pentru care autoritățile le recomandă turiștilor să nu intre în apă, a anunțat Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța într-un comunicat de presă.

Specialiștii au prelevat probe din apa de mare din zona plajelor neamenajate din Corbu și Vadu, iar analiza acestora a relevat concentrații mari de E.Coli.

„În zona plajelor neamenajate din localităţile Vadu şi Corbu din judeţul Constanţa, probele de apă de mare sunt neconforme, conţinând o cantitate peste limitele admise de bacterii coliforme (Escherichia Coli). Având în vedere această situaţie, recomandăm evitarea îmbăierii în zonele de plajă din dreptul celor două localităţi, până la normalizarea situaţiei”, se arată în comunicatul de presă al instituției.

Probele recoltate din apa din Corbu arată o concentrație de 1.049 unități în 100 ml de apă, în situația în care, pentru a avea o calitate excelentă a apei, aceasta nu trebuie să aibă peste 250 de unități / 100 ml, iar pentru o calitate bună a apei, concentrația de E.Coli nu trebuie să depășească 500 de unități / 100 ml.

În cazul apei din Vadu, concentrația de E.Coli este și mai mare, de 2.949 de unități / 100 de ml. Autoritățile au transmis recomandări împotriva îmbăierii în cazul ambelor plaje.

Direcția de Sănătate Publică Constanța a mai transmis că va efectua probe de control care vor fi comunicate publicului.

Instituția mai transmite că situația de pe plajele din Vadu și Corbu nu afectează celelalte zone de îmbăiere aflate în stațiunile de pe litoralul Mării Negre, care sunt conforme și nu prezintă pericol pentru sănătate.

Nu este pentru prima dată când în apa Mării Negre sunt descoperite concentrații mari de E.Coli. Vara trecută, în Eforie Nord s-a înregistrat o concentrație de 1.305 unități / 100 ml.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.