Alertă de coronavirus în clădirea Guvernului. Două femei au fost supuse analizelor

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Două persoane care lucrează la bufetul Guvernului au intrat în contact, săptămâna trecută, cu femeia în vârstă de 42 de ani, din București, care a fost confirmată cu coronavirus. Aceasta din urmă ar fi luat virusul de la prietenul ei, care a venit de curând din Italia.

Anunțul a fost făcut luni de către Grupul de comunicare strategică:
  • În contextul anchetei epidemiologice care este desfășurată în acest moment în legătură cu femeia de 42 de ani din București, confirmată cu coronavirus (COVID-19) în cursul zilei de 8 martie, sunt desfășurate verificări cu privire la posibili contacți ai persoanei din rândul personalului care desfășoară activități în clădirea Guvernului României.
  • Facem precizarea că s-au luat măsuri preventive în acest caz, fiind limitat orice contact cu terțe părți pe care l-ar fi putut avea două dintre persoanele despre care s-ar putea considera că au contact cu femeia de 42 de ani, solicitându-li-se să rămână la domiciliu împreună cu familia.

Între timp, din cauza celor două persoane infectate, primele cazuri din București, primarul general Gabriela Firea și edilii de sector cer închiderea școlilor și grădinițelor. Decizia aparține Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Activitatea celor 14 teatre aflate în administrarea Primăriei Generale se suspendă până pe 31 martie, a anunțat luni, primarul general, Gabriela Firea, pentru a evita răspândirea noului coronavirus. Măsura a fost anunțată în cadrul comandamentului organizat la Primăria Capitalei.
„Voi demite managerii care nu respectă strict recomandările și dispozițiile”, a spus Gabriela Firea.
Primarul general a mai anunțat că vor fi suspendate concerte şi manifestări ale mai multor instituţii din subordinea Primăriei Capitalei- Opera Comică, Centrul Municipal pentru Tineret, Centrul pentru Seniori, ARCUB, Creart, PROEDUS, Muzeul Literaturii, Muzeul Municipiului Bucureşti. De asemenea, meciurile de handbal ale CSM se vor desfăşura fără spectatori.
Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.