Alertă alimentară. Oțet falsificat în hipermarketuri din România, descoperit de ANPC

oțet otet

Foto: Hans / pixabay.com

În mai multe hipermarketuri din România a fost descoperit oțet falsificat. Acesta era produs dintr-o materie primă diferită de cea declarată în denumirea produsului, anunță Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Echipe ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) București-Ilfov au realizat o serie controale în magazine ale marilor lanțuri de retaileri Penny, Carrefour, Kaufland, Auchan și Cora.

Scopul era acela de a verifica dacă există concordanță între denumirea și compoziția oțetului existent pe piață.

Controalele s-au desfășurat cu prelevări de eșantioane de oțet aflate la comercializare, care au fost analizate în laboratoare.

În urma analizelor s-a constatat că unele dintre eșantioanele de oțet prelevate, oțet despre care se declara pe etichetă că provine din vin, mere sau vișine, reprezintă de fapt un produs obținut dintr-o materie primă preponderent diferită de cea declarată în denumirea produsului.

A fost oprită de la comercializare cantitatea de 11.500 litri de oțet și au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare totală de 20.000 de lei.

ANPC mai anunță că s-a dispus oprirea temporară de la comercializare pentru celelalte loturi de produse de același tip pentru care există suspiciunea de neconformitate, până la punerea la dispoziție de către operatorii economici a unor buletine de analiză, care să ateste conformitatea acestora.

Foto: Hans / pixabay.com


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version