ALEGO îți propune 5 stiluri inedite de șeminee și sobe din teracotă

Unul dintre cele mai importante aspecte atunci când trebuie să ne decidem asupra alegerii unui semineu sau al unei sobe pe lemne, se referă la funcționalitate. Asta presupune că din punct de vedere al randamentului și eficienței în livrarea căldurii, un focar trebuie ales cu grijă astfel încât acesta, să se afle la parametri optimi de funcționare, în deplină siguranță și confort pentru ca tu, împreună cu familia ta, să puteți beneficia de un produs calitativ pe viață. Bineînțeles, următorul factor decisiv este cel estetic.

Fiecare dintre noi își dorește o soluție care să facă parte din aceeași poveste de amenajare a locuinței, care poate aborda o temă cu linii clasice, moderne, rustice sau elegante. Indiferent dacă vorbim despre șeminee clasice pe lemne sau seminee false pe curent sau bioethanol, un alt aspect important este legat de amplasament, acestea putând fi așezate central sau pe colț în funcție de spațiul disponibil, aspectul general al locuinței, putere sau design.

În acest articol vom vorbi puțin despre preferințele în creștere a clienților pentru șeminee sau sobe cu teracotă, folosite pentru încălzirea locuinței, cabanei sau casei de vacanță, izolate în peisajul mirific de la munte. Așadar, am reușit sa facem un top cu cele mai populare categorii și modele de șeminee din teracota din portofoliul ALEGO, lucrări realizate cu focare reale, executate de meseriași profesioniști, pe diferite stiluri și mărimi, personalizate în funcție de cerințele și viziunea fiecărui client în parte.

  1. Modele clasice și elegante de șeminee cu teracotă – sunt ideale pentru cei cu locuințe construite și amenajate la interior în stil clasic. Cele mai indicate modele de șeminee cu teracotă sunt cele elegante, cu note clasice, de obicei îmbrăcate cu teracota deschisă la culoare (albă sau crem). Pot fi amplasate cu succes într-un living clasic sau într-o sufragerie elegantă.
  2. Modele sobe, șeminee cu cahle decorative sau pictate manual – cei care sunt pasionați de pictură sau de artă în general, vor aprecia un șemineu clasic, o sobă pe lemne sau de ce nu, poate o variantă inedită de semineu pe peleti cu cahle decorative. Acestea pot fi pictate sau ornate cu motive tradiționale ori florale, de obicei, în culori: albastru, verde sau maro.
  3. Modele șeminee și sobe de teracotă pe colț – pentru cei care doresc să ocupe cât mai puțin spațiu din încăperea unde amplasează șemineul, au varianta poziționării acestuia pe colț. Astfel, un dispozitiv termic poziționat în acest mod, va putea fi vizibil din orice parte a camerei, oferind o vedere bună asupra focului, dar și posibilitatea de a aranja mai bine restul obiectelor de decor.
  4. Șeminee ultramoderne cu plăci ceramice din teracotă – aceste modele oferă clientului multiple avantaje. Pe de o parte, ceramica cu care sunt placate acestea, aduce un aer vintage-clasic în orice cămin, pe de altă parte, finisajul modern conferă șemineului cu plăci ceramice un aspect exclusivist, perfect adaptat ultimelor tendințe contemporane de design.
  5. Sobe mobile cu teracotă – în catalogul ALEGO este disponibilă și o gamă de sobe mobile din teracotă. Acestea sunt foarte ușor de transportat, amplasat și montat în locuință, vin în mai multe culori și nuanțe, pe diferite dimensiuni, având un design special. Sunt extrem de compacte, unele dintre ele fiind prevăzute și cu spațiu pentru depozitarea lemnului sau cu plite, fiind mai accesibile și ca preț.

Bineînțeles, acestea au fost doar câteva modele de șeminee și sobe cu teracotă, cahle sau plăci ceramice din gama pe care clienții noștri o pot găsi și pe site-ul oficial ALEGO.RO unde, veți putea primi și asistență gratuită specializată, pentru identificarea corectă a modelului perfect adaptat nevoilor de încălzire și al spațiului în care locuiți, alături de familie sau persoana iubita.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.