Alegeri în Republica Moldova. Datele celui mai recent sondaj de opinie

Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Moldova a realizat un sondaj de opinie cu privire la intențiile de vot pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.

Candidatul socialiștilor, Igor Dodon, ar avea cele mai mari șanse să devină viitorul președinte al Republicii Moldova. Potrivit sondajului, Dodon ar obține 55,6% din voturi, iar candidatul proeuropean, Maia Sandu, ar obține 44,4% din sufragii, potrivit deschide.md.

Cei care au participat la sondaj au declarat că în primul tur au votat în proporţie de 43,2% cu Igor Dodon, 34,4% cu Maia Sandu, 5,9% cu Dumitru Ciubaşenco, 2,6% cu Iurie Leancă şi 1,1% cu Mihai Ghimpu.

Sondajul a fost efectuat în perioada 1-5 noiembrie pe un eşantion de 1.075 de persoane în 78 de localităţi din Republica Moldova. Marja de eroare este de +/- 3%.

După primul tur de scrutin, diferența dintre Igor Dodon și Maia Sandu a fost sub zece procente. Comisia Electorală Centrală a anunţat că socialistul Igor Dodon a obţinut 47,98% din voturi în primul scrutin al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, în vreme ce 38,71% din sufragii au mers la proeuropeana Maia Sandu.

Înainte de primul tur de scrutin din 30 octombrie, aceeași Asociație a Sociologilor și Demografilor dăduse publicității un sondaj care arăta că socialistul Igor Dodon era cotat cu peste 40 la sută din voturi, fiind urmat de democratul Marian Lupu, cotat cu ceva mai mult de 13 procente, şi Maia Sandu de la partidul Acţiune şi Solidaritate, cu 13 la sută.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

https://greatnews.ro/cati-basarabeni-vor-unirea-cu-romania-sondaj-cu-rezultate-surprinzatoare/