Alegeri prezidențiale 2014. UDMR îi dă o lovitură lui Victor Ponta

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor, președinte UDMR. Foto: Facebook Kelemen Hunor

Liderii UDMR s-au întâlnit la Cluj pentru a decide pe cine vor susține în turul al II-lea al alegerilor prezidențiale. Deși analiștii politici dădeau aproape ca sigură o susținere a lui Victor Ponta, liderii UDRM au luat o hotărâre surprinzătoare.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a explicat că nu pot fi în aceeași echipă cu cei din PRM. „Nu înțelegem de ce a fost scos de după cordonul sanitar acest personaj extremist, naționalist, cu ura față de maghiari (n.r. referire la Corneliu Vadim Tudor)”, a declarat Kelemen Hunor.

Cei din UDMR au spus că electoratul lor va decide singur ce candidat votează în turul al doilea al prezidențialelor.

Tribunul: „Aleg răul cel mai mic”

Imediat după primul tur al alegerilor prezidențiale, UNPR a anunțat că se aliază cu PRM și îl vor susține împreună pe Victor Ponta în drumul spre Cotroceni.

„Am fost curtat de ambele tabere beligerante, dar după o serioasă reflectare și meditație am decis să îl ajut pe tânărul Victor Ponta să se mute cu biroul la Palatul Cotroceni pentru că, vorba aia, aleg răul cel mai mic.

Iar Klaus Iohannis și echipa lui au făcut niște greșeli monumentale pentru mișcarea naționalistă din România (…) Eu nu voi vota niciodată un străin de neam și lege, un om de o altă etnie, sau prin absurd Klaus Iohannis ar putea deveni președintele României atunci când eu voi deveni președintele Germaniei”, a declarat Vadim Tudor după ce s-a anunțat alianța PRM – UNPR.

După această decizie, Tribunul a fost criticat aspru de susținătorii săi, care l-au acuzat de „trădare”.