Alegeri în SUA. Donald Trump s-a declarat câștigător înainte de numărarea tuturor voturilor

FOTO: Wikimedia Commons
FOTO: Wikimedia Commons

Secțiile de votare din SUA s-au închis. Americanii au votat dacă mai rămâne Donald Trump încă un mandat sau dacă îi vor oferi locul democratului Joe Biden.

În mod neobișnuit pentru alegerile prezidențiale din SUA, Joe Biden a venit în fața presei cu un discurs înainte de anunțarea rezultatelor finale. Analiștii politici cred că a fost un discurs menit să blocheze planul lui Donald Trump de a-și anunța victoria anticipat.

„Credem că suntem pe cale să câștigăm aceste alegeri. Avem încredere în rezultatul din Arizona, suntem încă în joc în Georgia, ne simțim bine în Wisconsin și Michigan, când se vor număra toate voturile vom câștiga Pennsylvania. (…)

Nu poate să spună Donald Trump că a câștigat, nici eu nu pot să spun, ăsta e rolul americanilor. Vă mulțumesc. Păstrați-vă credința, o să câștigăm!”, a spus Joe Biden, care a precizat că rezultatele se vor cunoaște cel mai devreme peste 24 de ore.

Actualul președinte nu a mai așteptat rezultatele finale și s-a declarat deja învingător.

„Vreau să mulțumesc poporului american pentru sprijinul lor. Milioane de oameni au votat pentru noi iar un alt grup trist de oameni a încercat să îi oprească din a vota. Nu vom accepta asta!

Ne pregătim pentru o sărbătoare, rezultatele sunt fenomenale și suntem pregătiți să sărbătorim acest succes, cetățenii acestei țări au ieșit în număr mare pentru a sprijini această mișcare a noastră. Am câștigat în Florida, am câștigat în marele stat Ohio. E destul de clar că am câștigat în Georgia. Nu ne mai pot prinde din urmă. De asemenea, am câștigat cu siguranță în Carolina de Nord

Ne pregăteam să câștigăm aceste alegeri. Sincer, am câștigat aceste alegeri. Acum încercăm să păstrăm integritatea alegerilor pentru binele națiunii. Se încearcă o fraudă importantă. Vom merge la Curtea Supremă și vom cere ca votarea să se oprească. Este un moment trist, vom câștiga. În ce mă privește am câștigat deja”, a spus Donald Trump.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.