ALDE va vota Guvernul PNL condus de Ludovic Orban

FOTO: senat.ro călin popescu tăriceanu
FOTO: senat.ro

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a declarat marți, 22 octombrie, că formațiunea pe care o conduce va susține Guvernul PNL condus de liberalul Ludovic Orban, cel care a fost desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru a forma un nou Guvern după căderea celui condus de Viorica Dăncilă.

Tăriceanu a spus că, într-o discuție cu liderii PNL, aceștia din urmă au acceptat cele 12 condiții și cerințe formulate de ALDE pentru a susține Guvernul Ludovic Orban.

„Am căzut de acord asupra tuturor”, a menționat Călin Popescu Tăriceanu.

Printre acestea se numără dorința ALDE ca noul guvern să fie unul „monocolor”, adică alcătuit doar din miniștri de la PNL.

O altă condiție impusă și acceptată de PNL a fost aceea de a înființa „un fond de investiții necesar pentru economia românească”.

„Concluzia este că împreună cu colegii mei ne vom prezenta Biroului Politic Executiv al ALDE, unde vom susține ca Biroul să dea votul în favoarea investiturii domnului Orban în fruntea viitorului guvern”, a mai spus președintele ALDE.

În momentul de față, ALDE are 25 de parlamentari. „Sunt 25 de voturi certe”, a conchis Tăriceanu.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.