5 trucuri ca să îți albești dinții acasă. Cum să obții cel mai frumos zâmbet fără să cheltuiești o avere

Dinții albi sunt un semn de sănătate și de igienă personală și sunt totodată esențiali pentru un zâmbet frumos. Dacă dinții tăi nu sunt atât de albi precum ți-ai dori, și nici nu vrei să dai foarte mulți bani pe un tratament de albire a dinților profesionist, poți încerca aceste trucuri chiar la tine acasă.

Iată cele 5 metode pe care le poți aplica separat sau împreună pentru a obține rezultatele dorite:

1. Folosește o periuță de dinți performantă. O periuță de dinți bună te va ajuta nu doar să elimini resturile alimentare, ci și să îți albești dinții, eliminând petele galbene sau maronii de pe dinți.

Cele mai noi periuțe de dinți electrice apărute pe piața din România, precum cele de AICI, te ajută să obții dinți mai albi în mod natural cu ajutorul tehnologiei sonice. Acțiunea de curățare dinamică a acestor periuțe și contactul direct mai larg cu fiecare dinte îndepărtează petele de zi cu zi și mențin albul dinților.

Disponibile și în varianta pentru copii, aceste periuțe de dinți cresc ușor puterea pe parcursul primelor 14 utilizări pentru a te acomoda cu experiența periuței electrice. Deoarece periuța electrică face toată treaba de una singură, iar zâmbetul strălucitor se obține fără efort, copiii nu vor mai vedea spălatul pe dinți ca pe o corvoadă.

AICI găsești diferite tipuri de periuțe de dinți specializate în albirea dinților, care te ajută să ai dinți mai albi și mai sănătoși pe tot parcursul vieții.

2. Folosește benzi pentru albit dinții. Pe piața din România există diferite tipuri de benzi pentru albit dinții importate din străinătate. Când alegi un anumit tip de benzi ai grijă ca acestea să fie verificate și aprobate de autoritățile din sănătate (de exemplu, benzile produse în SUA trebuie să fie aprobate de Asociația Dentară Americană și nu trebuie să conțină dioxid de clor, care poate deteriora smalțul dinților). Plasturii pot fi aplicați timp de 5 minute, o dată pe zi. De obicei, o cutie conține două benzi: una pentru dinții de sus și alta pentru dinții de jos, potrivit wikihow.com.

3. Încearcă un gel de albire a dinților. Spală-te cu el pe dinți cu o periuță timp de cel puțin două minute. Apoi, scuipă gelul și clătește-ți gura cu apă. Continuă să folosești gelul de albire de două ori pe zi, timp de 14 zile (sau mai mult, dacă este necesar, în funcție de instrucțiunile de pe cutie). Vei observa rezultatul după câteva zile.

4. Odată ce ai reușit să îți albești dinții trebuie să ai grijă de ei și să îi ferești de eventualele pete: renunță la fumat și diminuează cantitatea de cafea, de sucuri și de vin roșu pe care o consumi. Este posibil să ții la distanță petele și dacă bei unele băuturi cu paiul deoarece în acest fel lichidul nu va ajunge până la dinți.

5. Spală-te pe dinți de două ori pe zi, iar apoi folosește ață dentară și apă de gură. Ața dentară are marele avantaj de a ajunge în locuri în care periuțele de dinți obișnuite nu pot ajunge. Cu ajutorul ei poți elimina resturi alimentare chiar și din cele mai greu accesibile zone din cavitatea bucală.