Al doilea cutremur de peste 4 grade din România de la începutul lunii septembrie. L-ați simțit?

cutremur vrancea românia
Sursa: www.infp.ro

Un nou cutremur de peste 4 grade a avut loc în zona seismică Vrancea, în județul Buzău, anunță Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremurul s-a produs vineri seara, 10 septembrie, la ora 20:31 (ora locală a României) la adâncimea de 137 de kilometri și a avut magnitudinea de 4,1 grade.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 67km E de Brașov, 72km NE de Ploiești, 121km S de Bacău, 123km V de Brăila, 124km N de București, 125km V de Galați, 145km NE de Pitești, 181km E de Sibiu, 189km N de Ruse, 203km SV de Iași.

Acesta este al doilea cutremur cu o magnitudine de peste 4 grade care se produce în România în zona seismică Vrancea de la începutul lunii septembrie.

Primul a avut 4,5 grade și s-a produs miercuri, 1 septembrie, la ora 13:32 (ora locală a României), în zona seismică Vrancea, județul Buzău, la adâncimea de 145 de kilometri.

Potrivit internauților membri în grupul de Facebook „Cutremur în România”, seismul din 1 septembrie s-a simțit în special în zona Moldovei, în localitățile Focșani, Galați, Bârlad, Tecuci, dar și în București și la Brăila.

Cutremur în România. În ce zonă s-a simțit cel mai puternic

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.